28 februari 2012

Vasaloppet Öppet spår 2012

Började bra, slutade med ett dygn på Mora Lasarett....

Lite sen till starten, kallt satan -12 grader. Blev avsläppt på parkeringen och fick en uppvärmning till starten genom att staka fram på den isbana som fanns bredvid spåret. Tycker jag var ganska snabb att hämta nummerlappen och komma till start.

07:50 passerar jag starten. Kändes bra att slippa massan som stått och köat och som ville i väg tidigt. Tanken var att köra på så snabbt det gick och kändes det segt skulle jag slå av på takten, inget meseri med andra ord. Första tre kilometrarna är uppför, hade ingen fäste och fick saxa upp. Det tog ganska mycket energi. Men väl uppe på myrarna var det bara att staka. Perfekta spår, strålande sol och super glid. Kändes som att den här resan kunde bli snabb. Hade en energidipp innan Mångsbodarna och borde ha tagit lite gele, men jag fortsatte ändå. Ut från Mångsbodarna var det kö!! Det var en brant utförsbacke där folk ramlade och låg lite var som. Många ställen som var uppplogade för att folk blev rädda och började ploga.

Men bra kändes det och kroppen var pigg! Det var vid Eversbergssjön det hände. En lång snabb nedbörsbacke med bra spår. Jag ligger längst ut till vänster eftersom mitt glid var så bra. Väntade så jag hade en lucka till killen framför. Precis när vi fått upp farten och jag börjar närma mig honom så faller han, jag låg då ca 1 meter bakom och hann varken tänka eller göra nåt smart. Jag fick kasta mig av spåret för att inte köra på killen och döda honom. Efter som spåren var så bra och höga så fick jag mig en liten lufttur och landade sedan på nacke/rygg.....på isen. Det svartnade för ögonen av smällen och små fina stjärmor vart synliga. Första tanken var att bara köra på. Jag lade märke till en skylt som sa 6 km till Eversberg sen kommer jag inte i håg så mycket. Det jag vet är att jag spydde två gånger men lyckades ta mig till Eversberg. Lite läskigt att ha såna minnes luckor!
Väl i Eversberg fick jag träffa en läkare som konstaterar hjärnskakning och för att säkerställa rygg/nacke så fick jag åka sjuktransport till akuten i Mora.

Där blev jag kvar, inlagd för observation. Dom röntgade nacke och rygg men det var inga skelettskador, skönt det i alla fall. En sträckt muskel i nacken bara.

Ett dygn senare blev jag utskriven, väldigt mör och trött. Sitter nu i ett soligt Sälen och inväntar familjen som åker slalom.
Men glad i alla fall, det kunde varit värre och Vasaloppet går ju flera gånger!

Over and out!

I stället för diplom fick jag ett id-band :-)

1 kommentar:

  1. Det är ju det jag alltid sagt... Idrott är farligt!

    skönt att det inte blev värre. Se till att ladda batterierna och njut av solen istället. *kram*

    SvaraRadera