18 december 2009

Snö träning

Jihaaaaaaaa, fantastiska morgon.
Massor med snö, -7 grader och stjärnklart!! Underbart!
Vi var många idag, jättemånga, säkert 40 pers.
Vi dundrar ut i kolonn från Östermalms IP och kommer inte långt innan det är dax för "hundsläden"....sjukt roligt. Vi lägger oss på mage och ska lägga upp fötterna på skuldrerna på den bakom. Det blev inte så, jag fick hela Helene på mig och Felix fick hela mig.....sen skulle vi gå framåt.....hahaha. Måste sett sjukt roligt ut!

Vi joggar vidare mot en parkering, nu vart tomten trött och satte sig i en pulka som vi gemensamt fick dra framåt. Mycket pulsa blev det och benen kände av det på en gång. Vi stannar sedan vid "diket". Med andas i halsen börjar vi slänga oss över diket och försöka kravla upp på andra sidan. Även det sög rejält i benen.

Mera springa, snabbt i väg till vårat fält. Det var vackert och lugnt och tyst, ända tills vi intog scenen. Nu gjorde vi snöänglar och magövningar omvart annat. Vi skuttar omkring och sjunger smågrodorna. Höga knän till Tipptapp och sen springa i backen och sjunga om nån nån kälkbacke! Flåset är på topp nu och jag tycker vi har sprungit färdigt.....meee näääääääääää

Nu spinger vi, fort uppför backen och jag får en hand i ryggen. Det är fan att det ska va så jobbigt att springa i snön.
Vi delar upp oss två och två och gränslar kompisens rygg. Jag lyckas med konststycket att fasta i en lyckstolpe med vanten och höll inte på att komma loss. Vi gör tå hävningar och läskiga magövningar innan vi fortsätter. Gissa vad vi gör?? Jo vi springer.....in i skogen och fram till baaaaaaaaaaaacken......hulkar lite nu och ställer mig vid sidan och hyperventilerar.
Två och två ska vi rusha upp för backen och sen jogga ner. Vi ska sen springa armkrok och min stackars kompis fick nästan dra upp mig. Ingen ro ingen vila....iväg till nästa ställe......

Tre kolonner och renarna längst fram ökar takten.....tjohooo precis vad jag behöver. Sen sänks takten och vi får krypa i hop och böjja benen samtidigt som vi tar oss fram. Vi gör vågen och vrålar och ser sen vårt lilla lusthus. Marshaller, musik och doften av glögg möter oss. Jag andas ut och vittrar slutet på passet. NEJ inte än.
Ut på fältet och kullerbyttor med kompis, lite mer magövningar samt snöskottning! Sen......får vi glögg.
Lite yr i mössan njuter jag av att få varm glögg under västen. Vi tar ett gruppfoto och ger oss av tillbaka till IP. Som ett snötroll ramlar man sedan in i värmen med ett saligt leende på läpparna!
Det här är livskvalite....
Dagens tema: snööööööööö

2 kommentarer: