11 maj 2009

11 Maj - NMT

Lite man bör tänka på:
Ha inte fina kläder på dig, inte heller kläder som inte tål vatten.Vita strumpor bör undvikas och byxorna bör helst vara vadderade i rumpan, annars kan dom gå sönder.

05:15
Uppstigning med kaffe, mycket kaffe. Det var länge sen jag var uppe så här tidigt och jag var i ett förvirrat tillstånd. Jag fick i ialla på mig käderna och kom i väg till Östermalms IP.

06:15
Uppställning! Nu började adrenalinet pumpa. 2 led och lugnjogg framåt. Pice of cake, det här grejjar jag :-)

Första halt!
Spring så snabbt ni kan runt bäcken, fram och tillbaka! Javisst, jag tog i så gott det gick men sparade lite på krafterna och det var nog tur. Nästa var att springa i bäcken! Till en början gick det bra men sen blev det djupare och mer lera....var nog inte beredd på det här men tyckte det var ganska kul!

2 led igen och vidare jogg framåt!Nu skulle vi forcera backe, tre varv var och avslutningsvis ta oss över ett staket. Nu började pulsen komma i gång ordentligt!Skoj skoj!

Vi rasslar vidare in i skogen, 2 led och jogg. Eller jogg? Jag tyckte nog att vi sprang ganska fort!Nu var det dax att ta fram brandmansgenerna, upp med polare på ryggen och spring.....aaaawww. Lite kräk varning här men det funkade. Här trode jag nog att jag skulle få vila, neeeee, då ska man släpa fram kompisen.....och det var ju inte jobbigt...hmprf!

2 led och mer jogg i dike med lera, tror det var nu vi kom fram till träsket! Två lag och tävling över träsket. Här var det djupt och lite läskigt faktiskt, jag åkte ner så jag hade vatten till midjan. Man kände att man skönk hela tiden men alla hjälpte varandra!!

När vi väl kommit över så var det dax att ta sig tillbaka. Då var det en kille som verkligen fastnat och höll på att sjunka...nja inte riktigt men nästan. Jag hoppade tillbaka och vi var några som verkligen fick dra för att få loss honom....ujuj....asjobbigt!

Vila?? Neeee, vi springer till en sjö (observera likheterna med Tigerjakten :-))Ut på bryggan! Jag har sett på bilderna att man lägger sig på bryggan och gör situps, lätt tänkte jag. Men neee inte det heller, vi ska SIMMA!! Och han är allvarlig! Två och två hoppar vi i vattnet. Chocken av vattnet gjorde att man inte kunde andas till en början utan man hyperventilerade. Gick inte att prata ens. Efter en stund släppte det dock och vi kämpade och hejjade på så att alla tog sig i land.
Och NEJ, ingen vila här heller! Två och två, en i taget...SPRING UPPFÖR BACKEN! Och backen var brant, JÄTTE brant. Den var så brant så man inte ens kunde gå ner utan man fick sätta sig på lilla rumpen (det är här dom trasiga byxorna kommer in, men jag klarade mig!). Kan tillägga att det även fanns massor med brännässlor som stackars händerna fick känna av! Tre rundor var och sen springa uppför trappan bredvid.....nu var det lite kräk varning igen, men snälla flickor dunkade en i ryggen "Bra kämpat, kom igen nu" och det gjorde man!

2 led och vi springer vidare! 4 st som ska bära en och springa, vi var bara tre så jag sprang omkring och bar stora pojkar :-) inte varje dag man gör det. Vi avlutade hela kalaset med en massa springtävlingar, två och två som tidigare. Att avsluta med rusher och lite armhävningar på det....nja det känns.

Nu var det inte riktigt avslutningen för den gjorde vi på konstgräset. Gå på alla fyra vanligt och ovanligt (dvs krabban)!

Är jag nöjd?? Ohh yes
Flera gånger?? Ohh yes
Fan, alla borde köra NTM!!

Sen en extra guldkant att träffa Marathon Mia (som jag döpt om till Mega Mia, för hon verkar grejja allt). Så härligt att träffa människor som sprider en så positiv energi omkring sig!! Gissa om jag kommer att hejja på henne på Maran??!?

You go girl!!


Så vita var mina strumpor när jag kom hem, har även en skada...!!

http://www.nordicmilitarytraining.se/

//M

8 kommentarer:

 1. Du var ju grym idag! Visst är det kul. Alla borde få köra NMT ;)

  SvaraRadera
 2. Hjälp! Det låter helt galet. Haha

  SvaraRadera
 3. Jag vill jag vill jag vill! Det låter ju helt jäkla sjukt. Me like :)
  Måste se till att få en anledning att komma till stockholm..... (förutom sthlm marathon då, för jag gissar att NMT och Sthlm marathon inte lämpar sig på samma resa...)

  SvaraRadera
 4. Helt galet! :P Träsk.. *ler stort* Men simma? Allvarligt!?

  /Lotta

  SvaraRadera
 5. Mia: Tack :-), det var bara för att jag fick inspiration av dig ju..

  Cizzi: Jag är galen :-)

  Anna: NMT är väl en anledning? Säg till bara så är jag redo, och jag ska tokhejja på dig oxå på Maran...!!

  Lotta: Simningen var vanligt bröstsim, det grejjar du. Du kommer att älska det :-)!

  SvaraRadera
 6. Omg! Det gäller att inte vara mesig om man ska va med på det där.. Låter ju sjukt kul!! :D

  SvaraRadera
 7. Fan vad kul träning, var min första tanke som dök upp när jag läste ditt inlägg... min andra tanke var: är man skadad som tycker det låter sjukt kul med en sådan här grej;)

  SvaraRadera
 8. Spittan, du är inte ensam!! Join the club :-)
  Sjukt kul är det i alla fall!

  SvaraRadera