09 maj 2009

9 Maj - Tävling Springcross del 2

12:45
Folket runt omkring studsar omkring och vickar på rumpan det är tydligen uppvärming. Jag själäv pillar med min gps som inte vill starta.På min coachs inrådan står jag längst fram tillsammans med värlsdeliten (ser ut så i alla fall)!

12:50
Startskottet går och alla skriker (konstigt tycker jag), ganska omgående börjar jag fundera på om jag hamnat fel, om det är ett 400 meters lopp?? Asså den farten som flicksen drog på....tycker även att det är konstigt! Jag rasslar på och vågar inte riktigt känna efter. Precis i början är det en monsterbacke, vet ni vad som händer om man i "derasjävlatempo" tar sig uppför en monster backe? Jo...man döööör....pulsen är MYCKET hög.

Nu börjar jag hajja att jag kanske inte ska hålla samma fart som världseliten, 1km i 4.50 tempo...!!!
Jag saktar ner och försöker få ner pulsen som är så galet hög så att jag blir rädd. Nu börjar jag bli lite arg på dom som springer om mig, måste det vara så många? Börjar fundera på mitt mantra som jag hade under Vasaloppet, "upp med blicken, nu ska vi ha trevligt", fan funkar inte. Måste kolla ner för attse vart man sätter fötterna, vi snackar terräng nu!
Får ner pulsen lite och känner mig lite mer tillfreds med mig själv, oj hoppsan, redan 3km avklarat! Bra Malin!

Då ramlar vi ut på fältet. Har jag sagt att det var storm ute? Det var det och här var det motvind! Jaja, bara att köra på och jag sänker farten lite ytterligare.

Efter ca 5km är det en tjej framför mig som får kramp i vaden, jag säger åt henne att slänga sig ner på rygg och stretchar sedan hennes vad. Chansen att jag skulle vinna var ju ganska liten, och ska jag vara ärlig var det ganska skönt att få stå still :-)

13:27
6 km avklarade, inser att det är en skittid på gång och jag blir assur. Försöker komma på varför jag gör det här så otränad som jag är för tillfället. Ja just det, mitt första löp lopp var det. Hade nånting med den mentala biten att göra och hur jag fungerar i tävlingsammanhang. Gott.

Springer på och hittar en ganska skön lunk, pulsen håller sig hyssat och det känns bra!

Sen hände nåt dumt. En skylt 10km....tjohoo tänker jag! Om jag tar i lite extra nu sista kilometern så kommer jag in under 70min och får en guldmedalj.
Ja suck, så tänkte jag och skrek till dom runt omkring och ökade farten. Dom såg lite frågande ut men det var ingen som hängde på.Kanske för att det inte var 1 km kvar utan 2 km!!!
Jag höll fullkomligt på att bryta i hop när 11km skylten kom och det var 1km kvar.....ahhhhhhhhhwwwww!
Jaja, jag bet i hop och var duktigt trött på slutet. Dock fick jag lite extra krafter på upploppet till mål och drog om en 4-5 st!

Jag är i alla fall nöjd med det jag presterat, nu kan det bara bli bättre!

Och tiden....1:16:33...nja säger jag om den!


Jag fick en medalj i alla fall :-)

//M

9 kommentarer:

 1. Helt underbar tävlingsberättelse.
  Du måste ha ett hjärta av guld som stannar och hjälper en medlöpare i nöd med vadstrech:)

  SvaraRadera
 2. ja, nåt sånt (hjälpa en motståndare alltså) skulle jag nog (tyvärr) aldrig göra.. jag är förmycket tävlingsmänniska :) väldigt fint gjort!! :)

  SvaraRadera
 3. Med din berättelse låter det ändå som ett härligt lopp! :D Och håller med de andra kommentarerna att det var väldigt nobelt gjort att hjälpa henne att stretcha hennes krampande vad!

  SvaraRadera
 4. När jag läser din berättelse så ångrar jag ännu mer att jag inte kom till strta... #¤%&//&¤. Jaja, det kommer fler lopp! :D

  Snyggt jobbat och bra sprunget!

  //Lotta

  SvaraRadera
 5. Hihi Tack!!
  Måste ju tillägga att jag var lite så där galet trött, så två minuters vila var inte fel :-)
  Hade jag däremot legat bland dom tre första, då hade jag nog funderat en extra gång!

  Men kul var det och träningsvärken idag är inte att leka med!

  Kram på er!

  SvaraRadera
 6. så himla himla himla jättejättejätteduktig!! maaaaaaaaaaaaahhhhhhhh jag ville springa där med dig ju!!

  SvaraRadera
 7. Emliscious, vår tid kommer var så säker :-)!
  Krya nu på dig ordentligt!!!

  SvaraRadera
 8. Bra jobbat!

  Jag är tom nervös inför vårruset, 5 km bara. Men jag är absolut ingen löpare och jag har inte tränat löpning som jag borde. Sen kommer lidingö tjejlopp i september som jag bara mååste klara :)

  SvaraRadera