19 maj 2009

19 Maj - Intervall löp med IF Linnea

Det var så otroligt nära att jag inte kom i väg på kvällens tilltänka träning. Jag var så trött så tårarna rann och jag hade jätte träningsvärk i rumpen och ljumskarna bla. Samlade i alla fall ihop mig och satte mig i bilen....jääätte köer, fan.

Skulle möta upp Mia och Malin vid Zinkendams IP för intervallträning med IF Linnea. Jag kom dit lite sent med en maxpuls men jag hann i alla fall :-)

Massor av glada löpare var det och jag och Malin kände oss nog lite bortkomna i början men det släppte ganska snabbt. Ut och värma upp i lugnt tempo! Ja så var det det där med lugnt tempo, folk vet inte vad det är. Vi sprang i väg på Ringvägen och runt en runda som var ca 4,5k. Jag pratade lite med en Anna som faktiskt konstaterade att tempot var ganska högt(och hon vann faktisk nån tävling i helgen).
På slutet av rundan tog mina krafter slut, men vipps kom en kille och peppade i gång mig så jag tog mig tillbaka i hyffsat tempo!

Väl tillbaka på Zinken så var det dax för intervaller. Vi började med att köra några vändor med ökat tempo för att sista biten ta i allt vad vi kan. Det var tydligen oxå nån uppvärming eller nåt för sen kom dom riktiga intervallerna.
Fyrahundringar 6-10 st med 30s vila. Den snälla killen sa att jag skulle satsa på att köra 6 och försöka hålla ett jämt tempo. Det är svårt! Jag gick ut alldeles för hårt dom två första intervallerna och vilan blev därför lite längre. Fick även bra tips under tiden, upp med blicken (det känner jag igen) och upp med bröstet, det är ju så lätt att man kryper i hop när krafterna börjar svika en.
Jag fick i alla fall ihop mina 6 intervaller och var galet trött efter det, men satan va nöjd man är!!

Sen var jag lite dum som inte tog tiderna, glömde helt bort det! Men det får jag göra nästa gång!

Vi avlutade med 4:a varv nerjogg och sen stretch! Verkligen kul gäng och man tar i så mycket mer än när man springer själv! Så nu ska jag låta mig inspireras av dom snabba flicksen och se till att nån gång kunna springa så snabbt som dom!!
Ja jag vet, jag kan inte göra nåt med måtta men sån är jag!

Imorgon NMT med kondition...hehe...kan bli tungt för lilla mig, men skam den som ger sig!

//M

4 kommentarer:

 1. Jag har alltid tyckt att de/ni verkar springa så snabbt på träningarna.. som om det bara var proffs som var med nästan :)

  Bra jobbat iaf och lycka till med militärtränignen!

  SvaraRadera
 2. du inspirerar mig! jag vill träna med dig!

  SvaraRadera
 3. Hmmm - inte bra att uppvärmningen gick för snabbt - vi saktar ner nästa gång. Det är intervallerna som ska vara snabba inte uppvärmningen.

  Bra jobbat att göra 6st - snabb är du, snabbare kommer du att bli!

  SvaraRadera
 4. Andrea: Vet du, dom är fanken proffs! Men det gör inget om man inte är det, det är det bästa :-)
  Emelie: Ja nu kör vi, kolla in schemat och säg när det passar ;-)
  Mia: Jag kanske ska ha en egen liten "mittemellangrupp". Uppvärmningen som vi hade var som ett av mina vanliga löppass :-). Och det glädjer mig att höra att jag i alla fall är lite snabb :-) Tjohoooo!

  SvaraRadera